عرفان خداپرست، داور بخش هنرهای تصویری نخستین هنرواره ملی «روایت جهاد» گفت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ای کاش افرادی مانند شهید آوینی، بتوانند جهادهای مقابله با کرونا را روایت کنند»، در همین رابطه هنرواره «روایت جهاد» قصد دارد مجاهدتهای مدافعان سلامت و همدلیهای مردم که سبب تقویت وحدت در بین افراد جامعه شد را در قالب هنرهای مختلف روایت کند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، عرفان خداپرست در گفتوگو با خبرنگار حوزه هنری درباره هدف از برگزاری نخستین هنرواره ملی «روایت جهاد» گفت: معمولاً جشنوارههایی که در کشور برگزار میشود جنبه سفارشی دارد، اما ماهیت نخستین هنرواره «روایت جهاد» با دیگر جشنوارهها تفاوت دارد. در واقع با توجه به نام این هنرواره، هنرمندان آثار خود را با یک نگاه جهادی خلق کردهاند. در همین راستا هدف اصلی این جشنواره هم روایت یا بهعبارتی بازتاب مجاهدتها، جانفشانیها، همدلیها و وحدت افراد جامعه در دوران کرونا است.
وی درباره سطح کیفی آثار ارسال شده خاطرنشان کرد: آثار بدون هیچ پشتوانه دولتی و حکومتی تولید شده است و احساس مسئولیت در اثرهای خلق شده توسط هنرمندان به وضوح دیده میشود. این اتفاق اهمیت بالای موضوع را نشان میدهد. زمانیکه بحثهای مهم اجتماعی در داخل کشور داغ میشود، هنرمند متعهد باید نسبت به آن احساس مسئولیت نشان دهد و با تمام ظرفیتهای موجود به موضوع ورود پیدا کند تا یک اتفاق بزرگ از دل آثار هنری خارج بشود. شاید بهصورت حرفهای اثر خلق شده خروجی نداشته باشد، اما وجود رگههایی از حس مسئولیت در اثر میتواند تأثیرگذاری بالایی در جامعه داشته باشد. در همین رابطه در بحث کرونا، فرد یا افراد در هر جایی از کشور که توانستند با احساس مسئولیت در قبال این موضوع اجتماعی اثر هنری متعدی خلق کنند، از نظر بنده یک اتفاق بزرگ و ارزشمند تلقی میشود.
داور بخش هنرهای تصویری هنرواره ملی «روایت جهاد» درباره نحوه حمایت مجموعه از برگزیدگان اولین دوره این هنرواره گفت: قاعدتاً در ابتدای امر افراد مستعد و خلاق در حوزه تولیدات مختلف رسانهای در این دوره از هنرواره شرکت کردند و در تولیدات بعدی بچههای جبهه انقلاب نیز به مجموعه اضافه خواهند شد. در واقع ما از ظرفیت و توانایی آنان نهایت استفاده را خواهیم برد و هیچوقت رها نمیشوند. لازم به ذکر است مجموعههایی که متولی تولیدات رسانهای در حوزه جبهه انقلاب هستند، از این افراد حمایت خواهند کرد.
خداپرست در پایان، درباره نقش هنر در زمینه تقویت، وحدت و همدلی که تا چه میزان میتواند در جامعه اثرگذار باشد، گفت: انعکاس و بازتاب خوبیها در جامعه سبب ترویج حس وفادارای و مسئولیتپذیری در بین افراد جامعه میشود. ترویج این نگاه سبب میشود تا افرادی که نسبت به معضلات اجتماعی بیتفاوت هستند احساس مسئولیت کنند. بازتاب مجاهدتها و همدلیها در هنرواره «روایت جهاد» باعث تقویت حس همدلی در بین افراد جامعه میشود که این امر منجر به امیدآفرینی میشود.
گفتنی است که رسانه باید آثار هنری متعهد که در راستای پدیدههای اجتماعی از جمله، کرونا، سیل، زلزله تولید میشود را مورد بررسی و پوشش قرار دهد، تا جامعه را نسبت به آن ترغیب و احساس مسئولیت در بین آنان را ایجاد کند. این موضوع سبب ایجاد فرهنگسازی افراد جامعه در مقابل بحرانهای اجتماعی میشود.
انتهای پیام/
نظر شما